SİRKÜLER
2023 / 22 MÜCBİR SEBEP HALİ KAPSAMINDA OLAN MESLEK MENSUPLARIYLA ARACILIK VE SORUMLULUK SÖZLEŞMESİ BULUNANLAR MÜCBİR SEBEP KAPSAMINA ALINDI.
 Sirkü İndir

M E V Z U A T   B İ L G İ L E N D İ R M E   S İ R K Ü L E R İ

TARİH

16.02.2023

SAYI

2023/ 22

KONU

MÜCBİR SEBEP HALİ KAPSAMINDA OLAN MESLEK MENSUPLARIYLA ARACILIK VE SORUMLULUK SÖZLEŞMESİ BULUNANLAR MÜCBİR SEBEP KAPSAMINA ALINDI.

 

 

 

 

 

 

 

MÜCBİR SEBEP HALİ KAPSAMINDA OLAN MESLEK MENSUPLARIYLA ARACILIK VE SORUMLULUK SÖZLEŞMESİ BULUNANLAR MÜCBİR SEBEP KAPSAMINA ALINDI.

GİB tarafından yayımlanan 14.02.2023 tarihli duyuru ile mücbir sebep ilan edilen yerler dışında mükellefiyet kaydı bulunan mükelleflerin, ilan edilen mücbir sebep hali kapsamında olan meslek mensuplarıyla  aralarında deprem  tarihi  itibarıyla Aracılık  ve  Sorumluluk  Sözleşmesi  bulunması durumunda;

Mücbir sebep hali süresince,

•Verilmesi gereken vergi beyannameleri ve bildirimlerinin verilme süreleri ile

•Bu beyanname ve bildirimler üzerine tahakkuk eden vergilerin ödeme sürelerinin uzatıldığı belirtilmiştir.

 Buna göre, mücbir sebep halinin başladığı 6 Şubat 2023 tarihinden mücbir sebep halinin sona ereceği 31 Temmuz 2023  (bu  tarih  dahil)  tarihine  kadar  verilmesi  gereken  beyanname  ve  bildirimler  15Ağustos 2023 Salı günü sonuna kadar verilebilecek, bu beyanname ve bildirimler üzerine tahakkuk eden vergiler 31 Ağustos 2023 Perşembe günü sonuna kadar ödenebilecektir.

Ayrıca bu mükellefler tarafından, mücbir sebep hali süresi içerisinde verilmesi gereken 2023 yılı 1 inci geçici vergi dönemine ilişkin geçici vergi beyannameleri verilmeyecektir

 

Bilgilerinize sunulur.       

Saygılarımızla…